PV/LA-ST

Nieuw behandelmateriaal voor mensen met (ernstige) afasie

21-11-2019
Campus St. Andries - Sint Andriesstraat 2 (Campus St. Andries) - 2000 ANTWERPEN

Deze dag rond afasietherapie start met een uitgewerkte casus van een persoon met ernstige afasie. Videomateriaal toont hoe je een dynamisch assessment uitvoert, welke valkuilen je onderweg kan tegenkomen en hoe je die best het hoofd biedt. Er worden praktische richtlijnen gegeven over hoe je de resultaten van een dynamisch assessment vertaalt naar therapeutische doelstellingen. Ondersteunde communicatie bij deze doelgroep krijgt specifieke aandacht.

Na de middag maak je kennis met de nieuwe FIKS. De eerste editie van dit fonologische behandelprogramma voor mensen met afasie bestaat al meer dan 10 jaar, een opfrisbeurt was daarom welkom. Het programma is uitgebreid met een heleboel nieuwe oefeningen en ook de opbouw is licht aangepast. De nieuwe FIKS omvat drie grote oefenblokken: een oefenblok voor de fonologische inputroute, een voor de fonologische outputroute en een voor de fonologische in-en outputroute. Je leert het oefenmateriaal toepassen op enkele concrete casussen. Een belangrijke vraag hierbij is hoe je bepaalt welke oefening het meest geschikt is voor jouw cliënt en hoe je de therapie kan opbouwen.

Op het einde van de dag heb je nieuwe ideeën voor de behandeling van jouw cliënten met afasie.   

 

SPREKERS • Evy Visch-Brink, onderzoeker, docent en clinicus, Erasmus MC, Rotterdam • Frank Paemeleire, docent Logopedie en Audiologie Arteveldehogeschool en clinicus AZ Maria Middelares, Gent

 

DOELGROEP • Logopedisten

Datum en tijd

Donderdag 21 November 2019
van 09:30 tot 16:30u.

Einde inschrijvingen: Donderdag 14 November 2019
Annulatie mogelijk tot: Donderdag 07 November 2019

Programma

Docenten

Prijs

Student: 50,00 EUR

logopedist: 100,00 EUR

andere: 100,00 EUR

Organisator

Opleiding Logopedie en Audiologie

Opleiding Logopedie en Audiologie


03/432.40.40

pv.la@thomasmore.be

Contactpersoon

Goethals Greet

Goethals Greet


03/432.40.40

greet.goethals@thomasmore.be