PV/LA-ST

Aan de slag met mindset

13-10-2020
Thomas More Mechelen-Antwerpen vzw - Sint Andriesstraat 2 (Campus Sint Andries) - 2000 ANTWERPEN

“Hij is erg creatief.” “Zij is super-sportief.” “Hij is nu eenmaal niet zo slim” en “Zij is helaas nogal koppig”.

In onze dagelijkse gesprekken en tijdens therapiesessies geven we vaak de indruk dat eigenschappen en vermogens onveranderlijke, vaste elementen zijn. Nochtans kunnen mensen veel meer groeien en veranderen dan we denken en dit op vrijwel elk gebied. Maar waarom groeit de ene wel en de andere niet? Als je beweegt en evolueert, ben je in staat tot groeidenken. Groeidenken is jezelf zien als iemand die kan leren en veranderen. Het is een mindset, een manier van denken. Wie groeidenkt gaat bijvoorbeeld uitdagingen aan, gaat aan de slag met feedback en kan langer oefenen en meer doorzetten. Het goede nieuws is: groeidenken kan je leren. Kinderen en volwassenen die leren groeidenken, genieten van moeilijke opdrachten, zien dat fouten maken een deel van het proces is en blijven ook als het lastiger wordt, gemotiveerd. Een groeimindset leidt tot een passie voor leren en is een krachtige ondersteuner in veranderingsprocessen.

Tijdens deze studiedag verken je wat groeidenken is en hoe vastdenken eruitziet, bij jezelf en bij je cliënten. Je leert hoe je groeidenken kan stimuleren tijdens je therapiesessie en in gesprek met ouders en leerkrachten. Je gaat naar huis met heel wat nieuwe inzichten en methodieken over groeimindset die je onmiddellijk kan toepassen in de praktijk.

SPREKER

  • Anke Van Oevelen, logopedist, (loopbaan)coach, trainer Blij met Mij Academie en docent Logopedie en Audiologie Thomas More

DOELGROEP

  • Logopedisten
  • Audiologen

 

Datum en tijd

Dinsdag 13 Oktober 2020
van 09:30 tot 16:30u.

Einde inschrijvingen: Donderdag 08 Oktober 2020
Annulatie mogelijk tot: Dinsdag 29 September 2020

Programma

Prijs

andere: 100,00 EUR

logopedist: 100,00 EUR

Student: 50,00 EUR

Organisator

Logopedie en Audiologie Opleiding

Logopedie en Audiologie Opleiding

03/241.08.29

pv.la@thomasmore.be

Contactpersoon

Greet Goethals

Greet Goethals

03/432.40.40

greet.goethals@thomasmore.be