PV/LA-ST

Samen beleven: peer interacties tussen personen met ernstige meervoudige beperkingen

11-02-2021
Thomas More Mechelen-Antwerpen vzw - Sint Andriesstraat 2 (Campus Sint Andries) - 2000 ANTWERPEN

Sociale interacties zijn belangrijk voor iedereen. Ze hebben een positieve invloed op heel wat ontwikkelingsdomeinen en de kwaliteit van leven. Daarnaast vormen ze ook de basis voor langdurige sociale relaties en voor het uitbouwen van een sociaal netwerk. Sociale interacties kan je met verschillende personen aangaan. Voor personen met ernstige meervoudige beperkingen (EMB) zijn hun begeleiders, leerkrachten, therapeuten en ouders erg belangrijke interactiepartners. Maar ook met andere personen met EMB(peers) kunnen zij interacties aangaan. Personen met EMB wonen vaak met hen samen of gaan samen naar school. Peers zijn dus belangrijke personen in hun sociaal netwerk. Interacties tussen personen met EMB zijn echter niet vanzelfsprekend. De complexe beperkingen en verschillende omgevingsfactoren spelen een grote rol.

In deze vorming zullen we nagaan hoe peerinteracties bij personen met EMB vorm krijgen en hoe dit ondersteund kan worden. We staan ook stil bij de communicatieve mogelijkheden van personen met EMB. Na deze vorming heb je inzicht in het communicatief functioneren van personen met EMB. Je krijgt concrete en onmiddellijk toepasbare tips om interacties tussen personen met EMB te bevorderen.

SPREKER

  • Sara Nijs, postdoc onderzoeker onderzoeksgroep Gezins- en orthopedagogiek, KU Leuven en Academische Werkplaats Leven met een Verstandelijke Beperking, Tilburg University

DOELGROEP

  • Logopedisten

 

Datum en tijd

Donderdag 11 Februari 2021
van 09:30 tot 13:00u.

Einde inschrijvingen: Donderdag 04 Februari 2021
Annulatie mogelijk tot: Donderdag 28 Januari 2021

Programma

Prijs

logopedist: 50,00 EUR

Student: 25,00 EUR

Organisator

Logopedie en Audiologie Opleiding

Logopedie en Audiologie Opleiding

03/241.08.29

pv.la@thomasmore.be

Contactpersoon

Greet Goethals

Greet Goethals

03/432.40.40

greet.goethals@thomasmore.be