TP Training

Wat als een kind niet meer naar mama/papa wil?

11-05-2021
Thomas More Hogeschool - Molenstraat 8 (Campus Sanderus) - 2018 Antwerpen

WAT ALS EEN KIND NIET MEER NAAR MAMA/PAPA WIL?

 

Wanneer een kind niet meer naar z’n vader of moeder wil na een scheiding sta je als professional voor een pittige uitdaging. Vaak heb je te maken met een ingewikkeld kluwen van interpersoonlijke relaties terwijl je slechts met een deel ervan aan de slag kan gaan waardoor het erg moeilijk is om de vinger op de wonde te leggen en te komen tot een duurzame oplossing.

 

o   Heb je zin om je helemaal onder te dompelen in deze materie?

o   Ben je bereid om kritisch te reflecteren over jouw rol als professional?

o   Spreekt het je aan om in debat te gaan met mensen uit andere beroepsgroepen en te ontdekken hoe jullie elkaar kunnen versterken?

 

Dan ben je van harte welkom op deze leerrijke tweedaagse!

 

Tijdens de eerste dag verkennen we het begrip ouderverstoting en de verschillende verstotingsreacties bij kinderen in al hun facetten. Je krijgt een duidelijk kader aangereikt dat je zal helpen om te bepalen waar je precies mee te maken hebt en wat de mogelijke interventies zijn. Er is veel ruimte voor persoonlijke casussen, kritische reflectie en debat.

 

Tijdens de tweede dag gaan we dieper in op de achterliggende oorzaken van ouderverstoting. Hechtingsrelaties en loyaliteit bij scheiding komen uitgebreid aan bod en we maken kennis met ‘de transitiebrug’. We verkennen eigenschappen en gedragingen van ouders en kinderen die een scheiding moeilijk maken en die verstotingsreacties bij kinderen in de hand kunnen werken. We bekijken wat professionals vanuit hun beroepsgroep kunnen doen om bij te dragen aan een duurzame oplossing en wat ze beter niet doen opdat ze geen deel van het probleem zouden worden in plaats van een deel van de oplossing. Er is ook hier weer veel ruimte voor persoonlijke casussen, kritische reflectie en kruisbestuiving tussen verschillende beroepsgroepen.

 

Na deze tweedaagse

o   kan jij de juiste vragen stellen aan ouders en kinderen om de situatie duidelijk in kaart te brengen;

o   weet jij welke begeleiding ouders en kinderen nodig hebben om tot een oplossing te komen en bij wie je daarvoor terecht kan;

o   kan je heel goed inschatten wat jij persoonlijk kan bijdragen om tot die oplossing te komen en waar je beperkingen zitten.

o   heb je oog voor eigenschappen en gedragingen die ouderverstoting bij kinderen in de hand kunnen werken en kan je heel goed preventief werken;

o   kan jij met andere ogen en met de nodige mildheid kijken naar ouders en kinderen in deze moeilijke situaties.

 

Trainer

Annelies Geraets, gesprekstherapeut, coach, scheidingsbegeleidster en erkend bemiddelaar in familiezaken [http://(www.hetbesteuitelkaar.be)%20](www.hetbesteuitelkaar.be)

 

Doelgroep

Bemiddelaars in het kader van verplichte navorming of andere professionals die te maken krijgen met deze problematiek, zoals hulpverleners, advocaten, rechters en leerkrachten.

 

Datum en tijd

Dinsdag 11 Mei 2021
van 09:30 tot 16:30u.

Dinsdag 18 Mei 2021
van 09:30 tot 16:30u.

Einde inschrijvingen: Dinsdag 04 Mei 2021
Annulatie mogelijk tot: Dinsdag 27 April 2021

Programma

Dinsdag 11 Mei 2021
9:30 - 16:30
Training
Dinsdag 18 Mei 2021
9:30 - 16:30
Training

Prijs

andere: 200,00 EUR

medewerker TP TM: 0,00 EUR

Organisator

More Hogeschool Thomas

More Hogeschool Thomas

+3234321932

pv.tp@thomasmore.be

Contactpersoon

Stieven Rottier

Stieven Rottier

+3234324040

stieven.rottier@thomasmore.be